2 години условно за посредник в телефонни измами

Телефонен измамник получи двегодишна условна присъда с 4,5 години изпитателен срок от Пловдивския районен съд днес. На 28 февруари Веселин Бекирски измамил по телефона 83-годишната Велика Папазова от село Калояново, че дъщеря й е настанена в болница със счупен на три места крак и трябва спешно да й бъдат поставени златни пирони.

Той поискал от възрастната жена 8000 лева за операцията и й казал, че ще изпрати санитар да вземе парите. Бабата приготвила 1 050 лева и когато позвънил на вратата, му ги предала.

Пред съда 40-годишният Бекирски разказа, че от дълго време бил безработен и затова публикувал обява в Интернет, че си търси работа. Обадил му се мъж, който му казал, че ще работи като куриер на лекар. След това започнал да го праща да прибира големи суми пари от възрастни хора.

По тази схема Бекирски успял да прибере около 4000 лева от три баби и един дядо в Калояново, Стара Загора и Пирдоп. За другите три случая той вече има присъди от районните съдилища в Пирдоп и Стара Загора. Парите той носел на добре изглеждащ костюмиран мъж на пазара в Илиенци.

40-годишният пловдивчанин бил задържан от полицаи на бензиностанция край Пирдоп, докато си говорел с „възложителя“ на поръчките. Така поръчителят разбрал, че  посредникът му е задържан и успял да се покрие.

Делото бе гледано по съкратената процедура, но с възможност за допълнителни уточнения по делото. Така наложената от Районния съд присъда не бе редуцирана. Тя може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Подобни статии

Top