2 000 000 пролетни цветя разцъфтяха в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

цветя (19)

Близо 2 000 000 пролетни цветя разцъфтяха и вече красят улиците, градините и парковете на Пловдив, съобщиха от ОП „Градини и паркове“.

Повечето от тях бяха засадени в оформените около 1000 цветни фигури из всички райони в града още наесен, а в ранната пролет бяха попълнени липсващите поради обективни или субективни причини бройки.

Не сме купували разсад, а го отгледахме сами в десетте оранжерии, повечето от които изградихме през последните три и половина години, като в част от тях осигурихме дори отопление, посочи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

По думите му предстои засаждането на най-малко още 2 000 000 цветя, като се предвижда лятното зацветяване да стартира през май.

Сред пролетните видове доминират теменужките, лалетата, нарцисите, паричките, незабравките, а за лятото се залага на добре виреещите в пловдивски условия различни видове петунии, тагетис, колеус и др.

С престоящия цъфтеж на розовите храсти, около 25 000 от които засадихме само през последните две години, пловдивчани наистина ще могат да се гордеят с красотата на своя град, отбеляза Алексиев.

Директорът на „Градини и паркове“ напомни, че само през 2014 г. бяха зацветени и презацветени над 28 декара и затревени и презатревени – 40 декара площи.

Не сме пренебрегнали нито един пловдивски квартал, на повечето места сме изградили поливни системи и се грижим с обич за зелената система на Пловдив, увери Стоян Алексиев.

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top