2 500 проверки на НАП Пловдив за половин година

2500 проверки на НАП пловдив за първите шест месеца на годината

2500 оперативни проверки на територията на НАП – Пловдив са извършени за първото шестмесечие на годината. Това съобщи в предаването „Утро с DCTV“ говорителят на приходната агенция Божана Илиева. Голяма част от тях са съвместни със сектор „Икономическа полиция“, Агенция „Миници“ и Инспекцията по труда.

Около 300 от проверките са по инициатива на граждани, като сигналите са за неиздаване на касови бележки, укриване на приходи или от наети лица, които се жалват от работодателите си във връзка с забавени или неизплатени осигуровки. През настоящия летен сезон на територията на НАП – Пловдив действат около 240 проверяващи инспектори и ревизори.

Подобни статии

Един коментар

  1. проверка на пожарогасители написа:

    Това са доста проверки, но все пак града е голям и с много магазини.Лично за мен не е правилно да се предупреждава че ще има каквито й да е проверки.Нали за това са такива, та да се види как работят в ежедневието,а не когато са подготвени вече.Радвам с е че и информирате и дано и за на пред да така.Странно е как толкова много граждани са поели тази инициатива, само мога да си представя колко много им е писнало и се опитат да въдворят ред.

Top