2 години условно за шофьора, прегазил 11-годишната Ангелинка в Първенец

Съдът отне шофьорската книжка на Димитър Йовчев за 4 години

2-годишна условна присъда даде Пловдивският окръжен съд на шофьора, прегазил 11-годишно момиченце през декември 2017 година в пловдивското село Първенец. Димитър Йовчев блъсна Ангелинка Петрова с джипа си на 20 декември, докато детето отивало на училище с майка си.

Заради смъртта на 11-годишното дете в Първенец ще блокират пътя

За днес бе насрочено разпоредително заседание по делото, но на него защитата на шофьора поиска делото да премине по съкратената процедура без разпит на свидетели, тъй като Йовчев признава вината си. Така веднага след разпоредителното заседание, съдът даде ход на процеса и начало на пледоариите.

Прокурорът по делото настоя съдът да наложи на Йовчев присъда от 3 години условно с 5 години изпитателен срок и лишаване от шофьорска книжка за 4 години. Размерът на поисканото наказание бе след намаляването му с една трета заради съкратеното съдебно производство. От своя страна представителите на родителите поискаха 6 години затвор.

Защитата на шофьора пък настоя за оправдателна присъда, тъй като ставало дума за случайност.

В крайна сметка съдът даде 2 години условно, с 5 години изпитателен срок на Йовчев. Той няма да може да управлява автомобил в продължение на 4 години.

Присъдата не е окончателна. Тя може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Снимка: Plovdiv24.bg

Подобни статии

Top