2-годишно дете е в кома след побой, лекари се борят за живота му - DC news

2-годишно дете е в кома след побой, лекари се борят за живота му

Детето е прието в УМБАЛ „Св. Георги“ в безсъзнание, арестувана е осиновителката му

Дете на година и половина е прието в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив в тежко състояние след побой, нанесен от майка му, съобщи БНТ.

Момиченцето е осиновено през миналата година, а приемната му майка 41-годишна жена от „Столипиново“, твърди, че раните по тялото на детето са от падане от леглото. Лекарите обаче са на мнение, че травмите са след нанесен побой.

Детето е в кома, лекарите се борят за живота му. Първоначално момиченцето е прието в интензивното отделение в безсъзнание, майката обяснила, че е паднало от леглото. При прегледа обаче са установени множество тежки травми, които не са от падане. Детето е осиновено преди една година. То е настанено в „Детска хирургия“ в Хирургиите.

Приемната майка е задържана в Шесто РУ в града.

„Не сме получавали абсолютно никакви сигнали за проблеми при отглеждането на това дете, разговаряхме днес със съседи, казват, чe майката се е грижила за него много добре“, обясни пред БНТ шефката на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив Надя Танева.

„До момента всички посещения сочат за добра грижа“, коментира още Надя Танева. Тя разказа, че при разговор с лекарите се е разбрало, че детето има синини от ухапвания по тялото.

Рутинните проверки на социалните служители, които се правят след всяко осиновяване обаче, не са засекли нищо тревожно. Данните били, че момиченцето расте в здравословна среда.

„Най-вероятно детето ще бъде отнето от майката“, посочи Танева тази сутрин пред bTV.

Подобни статии

Top