20-годишен от Стара Загора се обадил за бомбата на Летище София

20-годишен младеж от Стара Загора е телефонният терорист, подал фалшивия сигнал за бомба на Летище София на 9 март, съобщи пресцентърът на МВР.

Сигналът бе получен на около 21.18 часа на тел. 112. Тогава мъжки глас съобщил от обществен телефон, че на аерогарата ще пристигне пътник, в чийто багаж има взривно устройство.

Силите на реда реагираха незабавно. Въведени бяха допълнителните мерки за сигурност. Пътниците и посрещачите бяха изведени, а районът около летището – отцепен. Съвместно с Гранична полиция и летищните власти служители на Охранителна полиция – СДВР с необходимата техника и обучени кучета предприеха щателна проверка на двата терминала. Огледът и проверките  приключиха към 24.00 часа, а съмнителен багаж не бе открит. Работата на двата терминала бe възстановена след полунощ.

Полицията незабавно предприе активни действията за установяване на източника на сигнала. Бързо бе изяснено, че обаждането е от Стара Загора, от телефон на бул. «Цар Симеон Велики». Полицаите установиха автора на злоумишленото обаждане – А.Г./20г./ от Стара Загора. Вчера той е задържан за 24 часа.

Материалите по образуваното още на 9 март досъдебно производство са докладвани на районната прокуратура. Днес на младежа е повдигнато обвинение за телефонен тероризъм и с прокурорско постановление той е задържан за 72 часа.

Подобни статии

Top