20 извода от стопаните на котки (СНИМКИ)

Първото, което ще установите след като си вземете котка у дома е, че не вие сте собственикът, а тя е ваш господар. Ще снимате всяко движение на малкото котенце в новия му дом. В момента, в който си мислите, че вашият домашен любимец е много мил и особено подходящ за снимка, докато вземете фотоапарата, изведнъж той се превръща в демон със светещи очи.

Понякога той безпричинно ще ви гледа с недоверие и в очите му ще четете: „Защо изобщо живея с теб, човече?“. Друг път котката просто ще гледа дълго и съсредоточено в празното пространство и ще ви плаши, все едно тя вижда нещо свръхестествено. После внезапно ще си намери друго динамично занимание – като да драска по тапицерията на дивана, например.

Най-сложното обаче е ходенето при ветеринаря, защото котките трудно понасят превозването. Ако отворите книга, вестник, лаптоп или започнете да пишете нещо, то котката веднага ще се позиционира върху четивото ви.  Когато планирате пътуване и започнете да подреждате куфарите с багажа, задължително ги проверете, защото котката със сигурност е решила да дойде с вас.

Друга особеност на котките е това, че винаги им е много по-интересно какво се случва в съседната стая и с всички сили те се мъчат да попаднат вътре. Вечен е въпросът дали котките просто обожават тоалетната хартия или са върли фенове на филма „Мумията“. Трудно, но трябва да свикнете и с това, че те винаги ще ви гледат осъдително, докато вършите домакинската си работа.

Запомнете и още две неоспорими истини – ако мислите, че котката ви е безследно изчезнала, то потърсете я в някоя от кутиите в хладилника. Другата е, че напълняват страшно бързо, което ги прави още по-милички. Относно храненето помнете още, че независимо от това какво има в нейната купичка, вашата писана винаги ще иска от това, което ядете вие.  Също така те са убедени, че са значително по-мънички, отколкото са всъщност и винаги ще пробват да се мушнат в тесни пространства.

Но, колкото и странна да е вашата котка, вие винаги ще я обожавате, защото без нея животът просто не е същият! Убедете се сами от галерията със снимки!

снимки: adme.ru

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top