20 коледни елхи раздадоха на училища и детски градини в Пловдив

f74c7eae-214e-4070-b35a-4d71b1ff89af

20 живи коледни елхи раздадоха на училища и детски градини днес в Пловдив заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков и представителят на Министерството на младежта и спорта в областта Виолета Малева.

Дръвчетата, закупени от Българския спортен тотализатор в подкрепа на кампанията на Министерството на земеделието и храните, бяха специално подготвени и сортирани в Държавното горско стопанство.

Предвижда се средствата от продажбите да бъдат предназначени за деца аутисти и по-точно за обучение на специалисти от България по световно наложени терапевтични практики.

Министерството на младежта и спорта също се ангажира с подкрепа за децата с аутизъм, за тяхното социално интегриране чрез спорта като терапия и възпитаване на физическа активност  за справяне със затлъстяването.

„Ролята и политиката в Община Пловдив по отношение на деца с аутизъм все повече се засилва. Миналата седмица открихме нов модерен център, в който чрез различни съвременни терапии ще се помага за подобряване на състоянието на децата  и оказване на съдействие на техните семейства”, припомни Георги Титюков.

Кампанията се провежда в 18 областни града. През март дърветата ще бъдат засадени на предварително определено място, на което ще се оформи горичка.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top