20 любопитни дизайнерски приумици, които покориха света през 2015 година (СНИМКИ)

5058410-1000-1449682223-3432010-1000-1446445029warde-project-by-hq-architects8

Дизайнерите по цели дни измислят как да направят така, че да ни е по-просто и по-удобно да ползваме привични вещи, т.е. правят живота ни по-комфортен. А на най-талантливите им се удава да направят живота ни и по-прекрасен. Те раждат такива блестящи идеи, че само можем да се възхищаваме и  удивляваме как сме могли да живеем без тази красота.

Руският сайт AdMe.ru през цялата 2015 година събира най-забележителните дизайнерски идеи. В края на годината сайтът показа най-поразителните от тях.

Фенери, които „разцъфтяват“, когато под тях застанат хора

На улиците на Йерусалим се появиха гигантски 9-метрови улични лампи, Warde, изпълнени под формата на цветя. Те се разтварят, когато към тях се приближи човек или преминава някакъв транспорт.

Играчки, създадени по детски рисунки

Вече не една година голяма мебелна компания провежда акция: продава забавни меки играчки, а част от средствата, събрани от продажбите им отиват за благотворителни цели. Този път играчките бяха създадени по рисунките на самите деца – идеите на десет от тях бяха реализирани и се продаваха в цял свят. Част от средствата от всяка продадена играчка отиваха за благотворителност. Тези тигър и динозавър са изработени по рисунките на 6-годишния Ю-Чен Ву от Тайван и Тимио – на 4 години, от Белгия.

Одеало като опашка на русалка

Майстор на плетивото е Мелани Кемпбъл от Мичиган. Тя е измислила тези симпатични одеала, в които е много топло и може да се почувстваш като русалка. За одеалата написаха наведнъж няколко големи издания и те веднага бяха изкупени. Сега за одеалата на Мелани има опашка от желаещи.

Градина на стената

Стенната градина е дело на дизайнерката и флорист Ким Фишер. Оригинално украшение за дома и едновременно градина – това е добра идея за тези, които живеят в малък апартамент и не могат да намерят много място за стайни растения.

Картина, която трябва да „осветиш“

Дизайнерите от студиото «Lago» създадоха картина за оцветяване, която дава възможност да се „осветят“ нощните градски пейзажи. Всичко, което трябва да се направи, е да се вземе отсро перо, да се изрежат специалните линии на картината и готово. В резултат ще ви се разкрие потресаваща красота, скрита в тъмнината. подобни картини набират все по-голяма популярност сред възрастните, тъй като помагат да се намали стреса.

Пералня с възможност за допълване

За всички, които отначало хвърлят бельото в пералнята, включват я, а след това задължително откриват дрехи, които е трябвало също да бъдат изпрани, най-накрая беше измислено това изобретение. Става дума за допълнителна вратичка, през която може да се добави бельо или чорап направо по време на прането.

Скамейка – дърво

Дизайнерът Бенджамин Грейндордж создаде скамейки от паднали дървета. И красиво, и екологично, и ни доближава до природата.

Слънчева велоалея

Първата в света велоалея, която събира слънчева енергия, е направена в холандския град Кромени. Резултатът от работата на алеята удивил дори изобретателите – тя произвела 70 киловат часа на квадратен метър, което е достатъчно да се обезпечи електроенергията за три жилища. Производителите се надяват, че техният успех може да бъде пример за градове, които могат за сметка на велоалеите да събират евтина електроенергия например за уличното осветление. А велосипедистите също ще се радват!

Домашни чехли Лего

Всички родители знаят, че има три вида болка: 1) боли, 2) много боли и 3) стъпил върху елемент от Лего. 66-годишните мъки най-накрая са към своя край – компанията измисли специални чехли, които намаляват болката.

Матрак за прегръдки

Специальните прорези в този матрак позволяват прегръдката да не води до неудобство на партньорите по време на сън. Матракът е прекрасен и за тези, които обичат да спят на една страна.

Вана – сфера

Тази разкошна вана води до объркване на всички наши представи – дали си във водата или летиш между небето и земята. Ефектната вана е измислена от петербургския дизейнер Александър Жуковски.

Джобна детска количка

Дизайнерите от международна компания измислиха детска количка, която може да се събере в дамска чанта. Родителите, които непрекъснато разнасят количката по стъпалата и магазините или пък я поставят в багажник, ще я оценят. Освен това тя е незаменима при пътешествия, тъй като заема малко място.

Невероятен полилей – лоза

Полилей във вид на огромна лоза украсява дегустационната зала на една от винарските изби в Калифорния.

Биокамина

Камината е най-доброто средство за създаване на уют у дома. Но в съвременното жилище няма как да се сложи камина или поне е трудно. За любителите на „живия“ огън, измислиха био или екокамини. В ролята на гориво те използват чист етилов спирт.

Проектор за сигнализация за велосипедисти

Оригиналната идея хрумнала на азърбайджанския дизайнер Елнур Бабаев. Проекторът позволява велосипедистите да предупреждават шофьорите за своите маневри и да са по-забележими в тъмното. Той се закрепя на седалката, а знаците се включват сами, в зависимост от движението на колелото.

Лампа от стар пън

Всяка от тези лампи е уникална – само защото това са истински пънове от гората, в цепнатините на които са поставени светодиоди. Тези светилници могат да се използват и като място за сядане или масичка.

За истински битки: възглавничка

Светът би бил по-спокойно място, ако по-често се биехме с възглавници. Дизайнерът Брайън Ку също мисли така. Специално за любителите на боеве с възглавници той  е измислил меките ятагани, гранати и всякакви други оръжия в този дух.

Гофретник „Междузвездни войни“

Премини на тъмната страна, сега те имат не само сладки, но и вафли. Гофретникът, който изпича десерт под формата на Звездата на смъртта е за всички, които са израснали с „Междузвездни войни“.

Безтегловна масичка

Лондонски дизайнери създадоха  уникална илюзия от крепяща се на балони маса. За тези, които винаги празнуват!

Гъвкав шоколад

За любителите на сладкото този шоколад е същински празник. Японска компания създаде гъвкав шоколад, който се продава на слайсове, като сирене за сандвичи. С него може да се правят цял куп интересни неща и не са необходими никакви кулинарни таланти и възможности.

Конструктор от зеленчуци и плодове

Нова играчка всеки ден! Оригиналната идея е разработена от дизайнери, които с помощта на детайли от серията Open Toys дават възможности да се правят автомобили и самолети от скучни зеленчуци. Играчката развива творческото въображение у децата, а също може да помогне на някои от малчуганите да заобичат тези противни зеленчуци и плодове.

Източник:  AdMe.ru

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top