20 партии и коалиции влизат в битката за Пловдив

buletina

20 партии и коалиции са регистрирани до този момент за участие в изборите за кмет, районни кметове и общински съветници в Пловдив. Утре от 15 часа  в Общинската избирателна комисия ще се изтеглят номерата на кандидатите за участие в изборите на 25 октомври.

На 14 септември приключи първият етап на регистрацията –на партиите и коалициите, които са изявили желание да участват в изборите. Днес изтича срокът за вписване на кандидатите за кметове и общински съветници.

Основните политически играчи вече са регистрирали кандидатите си за кмет на града, за районни кметове и листите за общински съветници.  Партия ГЕРБ е с кандидат  за кмет Иван Тотев, с 6-ма районни кметове и листа.  Коалицията „Здравко Димитров – да решаваме заедно” също е подала документите си.

Първи в ОИК се регистрира водач на листата за общински съветници и лидерът на БСП в Пловдив Георги Гергов, който е и кандидат за кмет на града. Коалиция за Славчо Атанасов: Патриотичен фронт: НФСБ и ВМРО“ е водена от кандидата за кмет Славчо Атанасов. Съюз за Пловдив  издига за градоначалник  Дани Каназирева.

„В момента решенията им за регистрация, на тези, които са постъпили досега заявления, са вече на сайта на общинската избирателна комисия. В този смисъл нямаме нито една постъпила жалба срещу решение на ОИК за регистрация нито от партиите, нито от трети лица“, каза председателят на ОИК Деница Чингарова.

ДПС издига за кандидат за кмет бившият областен управител и настоящ депутат Венцислав Каймаканов.  Движение 21 на Татяна Дончева, които имат номинации само за два района,  регистрира листа за общински съвет с водач Мариан Бозуков. „Глас народен” на певеца Светльо Витков издига за кмет на Пловдив Красимир Куцаров.

Втори в листата на  партията на депутата Велизар Енчев е общинският съветник Руси Панчев.  Атака регистрира кандидата си за кмет Павел Шопов, който е и водач на листата за общински съветници.

„Заедно с местните избори се провежда и национален референдум. Това означава, че гражданите на Пловдив трябва да гласуват за кмет на община, за общински съветници ,за районни кметове и съответно за референдум. Което означава, че ако пловдивчани упражнят правото си на глас и в четирите вида избор ще гласуват с четири бюлетини” допълни още Чингарова.

Общинската избирателна комисия има право да се произнася по жалби за нарушение на предизборната кампания  след 25 септември, допълни Деница Чингарова. До петък сигналите се препращат към кмета Иван Тотев.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top