20% повишение на заплатите на учителите поискаха от КТ „Подкрепа“

20% по-високи заплати поискаха членовете на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“  по време на редовната си  IX Национална отчетно-изборна конференция в София.

Изразяваме своето безпокойство от липсата на политика по доходите в системата на образованието и изключително унизителното ниско заплащане на педагогическия труд. Заставаме твърдо зад справедливите искания на колегията за достойно заплащане на нашия труд, защото ние отглеждаме и подготвяме бъдещето на България – мисия трудна, отговорна и от изключителна важност. Недопустимо е трудещите се на просветното поле да дотират държавата, изпаднала в дълбока икономическа криза, за която те не са виновни. Отговорността е политическа, се казва в декларацията.

По време на конференцията Синдикат „Образование“ връчи наградите за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикално дело „Стоян Михайловски“. Наградите се връчват на отличени учители и преподаватели, като чрез тях се популяризира сред обществеността техният професионализъм, граждански принос, талант и постижения.

В категорията за висше образование наградата „Стоян Михайловски“ бе връчена на декана на  Технологическия факултет на УХТ – Пловдив проф. дтн инж. Стефан Георгиев Драгоев.

За отлично партньорство и социален диалог бе наградена и Иванка Киркова – началник на РИО-Пловдив.

 

Top