20 тона спирт конфискуваха на магистрала „Тракия“

20 тона спирт конфискуваха при специализирана операция на магистрала Тракия

20 тона спирт конфискуваха при специализирана операция на АМ „Тракия“. Акцизната стока била превозвана в товарен автомобил, скрита зад „тапа“ от обявения в документите товар.

Операцията е проведена вчера от служители на Главна дирекция “Криминална полиция” и колегите им от отдел “Икономическа полиция” при ОДМВР – Пловдив, съвместно с инспектори от Териториално митническо управление – Пловдив.

В хода на акцията, в района на 133-ти километър на АМ “Тракия”, за проверка бил спрян ТИР, който по документи превозвал от бургаска фирма към Гърция 18 тона стъклена вата. При щателния оглед било установено, че зад “тапа” от обявения товар са скрити 20 контейнера със спирт, който не е описан в документите.

Общото количество на откритата акцизна стока е 20 тона и стойността й възлиза на 220 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

Шофиралият камиона Р.Д. /47 г./ от София е задържан за срок до 24 часа. Товарният автомобил и стоката са иззети с протокол от Митница Пловдив.

Подобни статии

Top