20 хиляди върви поръчково убийство, между 2 и 4 хиляди – палеж

Кражби в Пловдив

20 хиляди лева е била стойността на поръчката за убийството на Аргир Гяуров, собственик на медицински център „Хипоталамус“. Според главния секретар на МВР Светлозар Лазаров са събрани безспорни доказателства, че Червенков е поръчал на Веселин Загорски /който от вчера е с постоянна мярка „Задържане под стража“, наложена му от Районния съд/ да убие  собственика на МЦ „Хипоталамус“ д-р Аргир Гяуров.

Конкурентът на Райфъла е бил следен, проучван и наблюдаван, а убийството му било добре организирано. Три месеца преди това била запалена линейката на медицинския център.

Поръчката, която е дадена от г-н Червенков, е на стойност 20 хиляди лева. В случая е необходимо да се отбележи, че след като не са успели да ликвидират г-н Гяуров, извършителите на престъплението са получили само 10 хиляди лева. Явно на толкова се оценява човешкият живот в случая, коментира главният секретар на МВР Светлозар Лазаров

Гяуров бе намушкан 9 пъти с кухненски нож в гърба, но въпреки това убийците не успели дори да му нанесат тежка телесна повреда.

Нивото на престъпниците падна като цяло изключително много. Няма ги онези джентълмени и сериозни престъпници, с които и прокуратура, и полиция, когато бъдат притиснати, се разбираше, заяви окръжният прокурор Румен Попов.

Т.е не искам да назовавам конкретни имена от нашия регион, вие ги знаете. Става въпрос за млади хора, друго поколение, чието единственото занимание е било за някой и друг лев, буквално дори да убият човек. Дори недовършването на това приготовление или опит за убийство, е свързано с уплаха на единия от тях или другия.

Толкова са неопитни, не дай боже да станат опитни, че при получаването на първата поръчка, след нанасянето на седем бързи удара в гърба с кухненски нож, единият побягва без да посмее да нанесе решителния удар, а другият ги е нанасял с такъв интензитет, бързал е да свърши и не е успял да нанесе желаната от него тежка телесна повреда, обясни Попов.

Райфъла е поръчал и палежа на 7 коли, сред които четирите на бившия депутат Антоний Йорданов и тази на бившата служителка на Червенков Павлина Хараланова. Покрай тях пострадали още 3. Между 2 и 4 хиляди лева е струвало опожаряването на един автомобил. Бизнесменът беше обявен за общонационално издирване и след като за кратко се укривал, бил задържан в жилището на свои роднини.

Опита се да избяга през терасата. Явно беше чел за другата група във Варна, че един успял да избяга през терасата, което не е вярно. Но в случая се оказа, че няма как да избяга през терасата, тъй като нашите служители си знаят и когато отидат да задържат някъде, има екип за проникване, има екип, който осигурява логистиката на прилежащата територия, обясни главният секретар на МВР.

След извършване на проверка от страна на групата за проникване, лицето се опита да избяга. Скочи от терасата на първия етаж, но попадна в засадата, която бяхме устроили от служители, коментира директорът на ОД МВР – Пловдив Пламен Узунов.

За случаите са задържани общо шест души, четирима от които вече са с постоянна мярка задържане под стража, а за Райфъла и още един негов съучастник, тепърва ще бъде искан постоянен арест.

Според окръжния прокурор мотивът за опожаряването на 4-те коли на Йорданов са влошени бизнес отношения, прераснали в нетърпимост.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top