20-годишна курсантка от Карлово събра погледите на търновци с красотата си (СНИМКИ)

Второкурсничката в НВУ „Васил Левски“ впечатли всички, докато държеше менчето на търновския владика

20-годишната красавица Карина Димитрова от Карлово вървя рамо до рамо с търновския митрополит на празника Богоявление и предизвика истинско възхищение сред участниците в празника. Въпреки студа и минусовите температури през цялото време тя остана облечена само с народна носия и така се превърна в най-пъстрата и красива атракция на шествието.

Карина е второкурсничка в Националния военен университет и учи военната специалност „Материални средства, придвижване и транспорт“ и заедно с нея завършва гражданска специалност „Логистика на сигурността“, пише великотърновският вестник „Борба“.

„Миналата година ме поканиха да се включа в празника и много ми хареса. Казаха ми, че търсят момиче, което да придружава митрополита и ме попитаха дали искам да се включа. Аз се съгласих, без да имам представа какво точно ще правя. Тази година казах „да“, още преди да чуя края на изречението. При това поисках да отида облечена в народна носия. Тази носия е тракийска и представя моя роден край“, обяснява Карина, която е родена в Карлово и там е завършила СУ „Христо Проданов“ с профил математика и информатика.

Карина признава, че за разлика от миналогодишния януари, когато на 6 януари нямаше сняг и температурите бяха положителни, тази година й било доста студено. „Освен това миналата година бях с униформата, която е доста по-топла, но в един момент просто спрях да усещам студа. Претръпнах някак или изтръпнах, не знам, но помня, че по едно време някой ме наметна с куртката, но дори и така аз не успях да се стопля. Затова предпочетох да извървя целия път от църквата до моста по носия, която е много красива“, признава Карина.

Да бъде войник е била детската мечта на Карина, която е дъщеря на военен.

Когато пораснала, красавицата си дала сметка, че да бъде обикновен войник не й е чак толкова интересно, затова решила, че ще стане офицер. Завършила ХІІ клас и Националният военен университет бил единственият вуз, в който тя кандидатствала. Издържала изпитите тук с висок успех, което й дало възможност да си избере специалност и тя избрала да учи материални средства, придвижване и транспорт.

„Ще бъда логистик във формированията. Това не е чак толкова тежка военна специалност за момиче, а и е свързана с икономика, което на мен много ми хареса. Добра съм и по математика, такава матура държах в ХІІ клас, така че и този изпит не ме затрудни“, казва още Карина.

1 2 3

Подобни статии

Top