20-годишни задигнаха 25 бона от голям хипермаркет в Пловдив

Открити са за часове в Долна Баня

За броени часове пловдивската полиция разкри и задържа извършителите на крупна кражба в размер на близо 25 хиляди лева от голяма австрийска търговска верига, съобщиха от полицията. Крадците са установени и задържани на територията на Софийска област, уточниха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Рано сутринта на 5 май в дежурна оперативна част на ОДМВР-Пловдив от спешния телефон 112 е постъпил сигнал за задигнати близо 25 000 лв. от оборота на хранителен магазин „Била“ в Кючука.

Незабавно на местопроизшествието са изпратени служители на Първо районното управление, на територията на която се намира обектът и колегите им от пловдивския отдел “Криминална полиция”. При извършения оглед екипите установили, че крадците са разбили каса, монтирана в офис към търговския обект и са откраднали сумата от нея.

Докато полицаите разследвали, било установено, че крадците са избягали и са напуснали Пловдив. Веднага са били уведомени Главна дирекция „Национална полиция“ и ОД на МВР-София. В рамките на няколко часа извършителите на престъплението са задържани в село Долна Баня.

Помогнал им помощник-управителят на хипермаркета

В полицейския арест са отведени трима души – 20 – годишния Николай Т. – бивш работник в търговския обект, който е извършител на кражбата и съучастникът му Стефан А., който е на същата възраст. И двамата мъже са от Долна Баня, но нямат предишни криминални прояви.

Задържан е и помощник-управителят на търговската верига Иван Т., който е подпомогнал крадците. Той е на 22 години и е от Стара Загора.

Пред униформените служители, тримата младежи са признали вината си, а в хода на извършените претърсвания в домовете на тримата са открити и иззети по-голяма част от откраднатите пари.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив на крадците са повдигнати обвинения, очаква се арестът им да бъде удължен с постановление на наблюдаващия прокурор до 72 часа.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top