20-годишният с диабет от Карлово, отрицателен за COVID-19

Изписват го утре от болницата с инсулинова терапия

20-годишният младеж от Карлово, който бе хоспитализиран в карловската болница с тежка диабетна криза, е с отрицателна проба за коронавирус. Това съобщи за DCNEWS шефът на болницата д-р Христо Пелев. По думите му момчето ще бъде изписано утре.

„Оправихме му захарта, оттук нататък предстои да му назначат терапия за вкъщи – с инсулин. Утре колегите ще го изписват“, обясни д-р Пелев.

Той допълни, че предстои личният му лекар в България да го постави под наблюдение като диабетик и да му издаде необходимите документи, с които да кандидатства пред Здравната каса за отпускане на инсулин.

Припомняме, че вчера стана ясно, че десетки служители на 61-ва Стрямска механизирана бригада са пуснати в принудителен отпуск по домовете си и са под карантина, тъй като родителите на момчето работели в бригадата. Сега те ще могат да се върнат на работа.

В добро състояние е другата пациентка, с доказан коронавирус в болницата в Карлово. 59-годишната жена, която също се завърна от Англия, а синът й също е военнослужещ от бригадата, е в добро общо състояние и вече е изнервена, тъй като се чувства добре.

„За съжаление тя ще трябва да остане в Инфекциозното отделение, докато не бъде доказано, че се е освободила от вируса“, поясни д-р Пелев.

Подобни статии

Top