20 колоездачни клуба поискаха Извънредно изборно събрание на БФК - DC news

20 колоездачни клуба поискаха Извънредно изборно събрание на БФК

КК „Цар Симеон“ Пловдив и мнозинството от водещите ни клубове по шосейно, пистово и планинско колоездене се оплакват от липса на комуникация с ръководството и неглижиране на тяхното мнение и дейности

Водещи клубове в българското колоездене искат промени в начина на работа и ръководството на Българска Федерация Колоездене (БФК) и са входирали официална подписка с искане за провеждане на Извънредно изборно събрание на БФК в 30-дневен срок.

Под документа са се подписали 20 от най-големите и дейни клубове, сред които личат имената на отбори с дългогодишна история в шосейното колоездене като Хемус-Троян, Несебър, Цар Симеон, Печенеги, Васил Левски, Долчини Про Тийм и др., както и водещи клубове в планинското колоездене, като Райдърс Юнайтед, Хоталич и други.

Причината за недоволството сред клубовете са явните опити на ръководството на БФК за ограничаване на комуникацията между Управителния съвет и Общото събрание и неглижирането на мнението и дейността на клубовете.

Други основни фактори за искането на промяна в УС на федерацията са значителните проблеми с изготвянето и неуправляемия хаос в състезателния календар за 2023 година с множество дублиращи се дати, липса на последователност и съобразяване с процесите на предсъстезателна подготовка.

От клубовете изтъкват също незачитане на всякакви образователни и административни изисквания при избор на национални треньори, неспазване на процедури за избор и назначаване на служители и незачитане на проблемите на клубовете и непрекъснато мълчание и липса на официални отговори по всички повдигнати от тях въпроси.

Един от водещите проблеми според повечето от клубовете е липсата на каквато и да е краткосрочна, а камо-ли дългосрочна стратегия за управление на федерацията и колоездачния спорт в България.

Източник: БГНЕС, Снимка: БФКолоездене

Подобни статии

Top