20 млн.лв. влага EVN в пет нови котли за парното на Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

Първа копка на пет нови водогрейни котли беше направена днес в ТЕЦ „Север“ в Пловдив.

Инвестицията, която EVN „Топлофикация“ влага в изграждането им е на стойност 20 милиона лева, съобщи регионалният мениджър на EVN България Робърт Дик. По думите му по този начин се продължава стратегията на енергийната компания за подобряване на дейността и клиентското обслужване.

„През 2010 година реализирахме инвестицията за една модерна когенерация в ТЕЦ „Север“, в която вложихме над 100 млн.лв. С тази инвестиция, която стартираме днес, ще продължим модернизирането на нашето централно топлоснабдяване, ще намалим емисиите и ще допринесем за пречистване на въздуха на България. С нея ние приключваме нашите инвестиции на производствени мощности в „Топлофикация“. След като приключим с обновяването на нашите производствени капацитети, ние ще продължим с обновяването на топлофикационната мрежа“, посочи Робърт Дик.

Той добави, че сегашната инвестиция е част от цялостния инвестиционен план, който компанията е предвидила за Пловдив. И припомни, че миналата година EVN стартира проекта за нова подстанция „Евмолпия“, а с плановете за нови инвестиции и в други съоръжения под тепетата, към 2021 година в Пловдив ще бъдат вложени около 40 млн. лева. А през последните почти 15 години тук са вложени почти половин милиард лева инвестиции в различни проекти.

1 2 3

Подобни статии

Top