20 нови дръвчета само за ден в най-зеления район на Пловдив (СНИМКИ)

Парк „Розариума“ ще е още по-красив през пролетта

Засадиха 20 нови дръвчета само за ден в „Западен“, по-голямата част от тях – в парк „Розариума“, Инициативата е съвместна на кмета на района Димитър Колев и на EVN-България. От енергоразпределителното дружество символично дариха 15 екзотични дръвчета (през 2020 година дружеството отбелязва 15 години дейност в България), останалите 5 са осигурени от ОП „Градини и паркове“.

В рамките на кампанията „Засади дръвче и се грижи за него“ от EVN са осигурили дръвчета за дворовете на училища и детски градини, от „Боряна“ и „Елица“ – обаче, пожелали повече зеленина именно в „Розариума“. Така „Розариума“ се сдоби с 10 японски вишни и 5 – червенолистни джанки, които ще красят парка с розовите си цветове напролет.

Това е поредния щрих в усилията на администрацията на район „Западен“ по превръщането на „Розариума“ в едно от най-красивите зелени кътчета в Пловдив. Възроденият парк бе напълно преобразен по инициатива на кмета Димитър Колев през 2017 година и вече е едно от любимите места за отдих на пловдивчани.

Подобни статии

Top