20 улици вече са преасфалтирани по проекта за Водния цикъл в „Северен“

Кметът Здравко Димитров и заместниците му инспектираха напредъка на асфалтирането

20 улици вече са преасфалтирани по проекта за Водния цикъл, след като са подменени водопроводните и канализационните тръби. По-голямата част от тях се намират източно от ул. „Победа“. Това стана ясно по време на проверка на кмета  Здравко Димитров, който заедно със заместниците си Пламен Райчев и Тодор Чонов провери напредъка на асфалтирането на улиците в район „Северен“.  В карето зад хотел „Санкт Петербург“ вече е положен основен пласт  на ул. „Полк. Дрангов“ и са подготвени за асфалтиране съседни улици „Добротич“ и „Драгота“.

Здравко Димитров бе посрещнат от жители на района, които му благодариха лично за спазеното обещание преди Нова година да започне асфалтирането в участъка. Те поискаха и основната улица в района – „Полк. Сава Муткуров“, която в момента е с паважна настилка, да бъде асфалтирана. Кметът обаче поясни, че няма възможност за това, тъй като тя е извън обхвата на проекта.

„След Нова година ще продължи работата в участъка на запад, като на дневен ред са двете перпендикулярни улици на „Полк. Дрангов“. Много от хората се притесняват от нивото на дъждоприемните шахти, но ги уверявам, че това е сега при основния пласт асфалт. При полагането на горния пласт те ще бъдат изравнени с нивото на улицата и няма да има проблеми“, поясни Райчев.

Улици, по които са положени основни пластове асфалтобетонова настилка след подмяна на ВиК-мрежите: ул. “Средец” м/у ул. “Оборище” и бул. “България”; улици “Самара”, “Стефан Ботев” и “Драгота” между ул. “Победа” и ул. “Средец”; ул. “Баткун”; ул. “Ильо Войвода” между ул. “Самара” и ул. “Баткун”; ул. “Поп Тачо”; ул. “Абоба”; ул. “Сливница”; ул. “Неофит Рилски”; ул. “Гюро Михайлов”; ул. “Полк.  Дрангов”.

Паважната настилка по ул. “Карловска” е възстановена в участъка между ул. “Баткун” и ул. “Братаница”.

Подобни статии

Top