200 деца се включиха в празника за Световния ден на водата (СНИМКИ)

DSC_0287

 

Заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров откри хепънинга по повод Световния ден на водата.  Празникът беше пред сградата на общината до фонтана с пеликаните. Като символичен домакин, заместник-кметът Петър Зехтински поздрави децата и им разказа, че първото нещо, което е запомнил от най-ранните си ученически години е точно формулата на водата H2O.

Щастлив съм да бъда с вас на празника по повод Световния ден на водата – 22 март. Радвам се, че сте подготвили толкова много проекти за опазване на водните ресурси и мислите за бъдещето на планетата, каза в приветствието си заместник-министърът.

След това Гуджеров и директорите на РИОСВ – Пловдив и на Басейнова дирекция разгледаха щандовете с макети, рисунки и плакати на деца от ОУ „Елин Пелин“, „Св. Патриарх Евтимий“, ЕГ „Иван Вазов“, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Райна Княгиня“ и ОУ „Пенчо Славейков“. Гостите бяха впечатлени от иновативните еко идеи в проектите на учениците.

Близо 200 деца се включиха в празника. За тях бе предвидена викторина и много подаръци и награди.   Участваха също вокални и танцови състави от Пловдив.

На щандове бяха представени информационни материали за водата и опазването й, от РИОСВ – Пловдив, Басейнова дирекция, „ВиК“ ЕООД, Община Пловдив, Областния информационен център – Пловдив и „Зелени Балкани“.

Тази година инициативите от кампанията по повод Световния ден на водата преминаха под мотото „Вода и устойчиво развитие“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top