200 пловдивчани чакат обаждане от НАП за неплатени глоби

telefon

200 жители на Пловдив и областта, които не са платили свои актове към КАТ и другите органи на МВР, ще получат обаждане от НАП в следващите 30 дни, съобщават от Агенцията в Пловдив.

Общо 3 600 физически лица в страната имат подобни задължения, за които ще бъдат подсетени от Националната агенция за приходите. Неплатените им актове възлизат общо на 3.3 млн.лв. В телефонната кампания на приходната администрация са включени всички лица, които имат непогасени задължения в общ размер до 5 000 лв.

Предишни подобни кампании на НАП са доказали, че телефонният контакт е ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите доброволно да покрият дълговете си към бюджета. Данните сочат, че след телефонен разговор над 70% от длъжниците внасят задълженията си в уговорения срок.

Невнасянето на публичните задължения в 14-дневен срок след позвъняването може да доведе до налагането на обезпечителни мерки и стартиране на процедура за принудително събиране на дълговете

. Един от най-често използваните способи за събиране на дългове е налагането на запор върху заплатата на длъжника или на притежаваните от него моторни превозни средства и продаването им на търг. От НАП уверяват, че ако в двуседмичния срок след позвъняването постъпи плащане, няма да се пристъпва към продажба на имуществото на длъжника.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top