200 ревизори от НАП Пловдив започват проверки за касови бележки

200 инспектори от НАП пловдив започват проверки за касови бележки

200 ревизори от Националната агенция за приходите в Пловдив се присъединяват към колегите си, които следят за данъчни нарушения в търговските обекти. Така инспекторите, които ще проверяват за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки на територията на Южна България, стават 240.

Ревизорите ще продължат да се занимават с основната си работа – извършване на ревизии, а проверките за касови бележки ще правят в извънработно време и в почивните дни.

Системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП периодично дава данни за спад на оборотите на определени групи търговци след 17,30 ч. в делничните и през почивните дни. Според звеното за данъчен контрол на НАП подобно поведение е резултат от очакването на търговците, че в тези периоди не се извършват проверки.

По тази причина голяма част от контролния ресурс на приходната агенция ще се съсредоточи във вечерни проверки и проверки през уикендите.

От НАП Пловдив напомнят също, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за юридически лица, укриващи обороти, може да се стигне и до запечатване на търговския обект.

Заради засиленото присъствие на инспектори и за да се избегнат опитите за измами, от Агенцията предупреждават, че при проверки служителите й винаги се легитимират със служебната си карта. Освен това инспекторите на приходната агенция не приемат и не изискват плащания в брой.

Всички дължими глоби се заплащат по банков път.

Всеки може да сигнализира на телефон 0700 18 700 за данъчни нарушения и неиздаване на касови бележки на цената на градски разговор от цялата страна.

 

 

Подобни статии

Един коментар

  1. проверка на пожарогасители написа:

    Все по често започват толкова масови проверки, че вече се надявам да няма своеволия от страна на търговците,които гледат да измамят всеки един свои клиент.Понеже не даването на касова бележка си е един вид измама.Ти не може след това да докажеш, че си закупил конкретната стока и при проблем да и възстановят парите или да остане на ремонт.Радвам се че ни пишете и дано и за на пред да е така.Блога е супер.Време е вече да сме по стриктни като нация.

Top