200 хиляди лева за ремонт на обръщалото до новата сграда на ПУ

PU obr

Три фирми са подали документи за участие в тръжната процедура за избор на изпълнител на обръщалото на булевард  „България“ до новата сграда на ПУ. След като офертите се отворят, ще бъде избран участникът, който е предложил най-ниска цена. 200 хиляди лева са заделени с решение на Общинския съвет за ремонт на участъка, който е в тежко състояние.

Кметът на район „Северен” Ральо Ралев съобщи, че предстои да приключи  процедурата за подробния устройствен план северно от  ПУ, който Община Пловдив проектира служебно над 10 години.

Това  означава, че ще се регулира застрояването на територията, и отсечката на обръщалото на булевард  „България“ до новата сграда на университета ще се натовари допълнително. За ремонта има отделени 200 хиляди лева.

„Много пари са. Но по цялата отсечка ще бъде отнет и премахнат компрометираният материал. Ще бъде положена нова основа и асфалт, който ще бъде между 8 и 10 сантиметра. Което е изискването булевардът да поеме трафика, включително и тежки товарни автомобили“, коментира Ралев.

Отделно 116 хиляди лева са предвидени за цялостно преасфалтиране на близо 300-метрова отсечка на „Рогошко шосе” от моста на Адата до екарисажа.  Кметът на район „Северен” присъства днес на откриването на фитнеса, който е разположен в карето на така наречения „Голям Гигант”. Майки настояха и за изграждане на детска площадка. Ралев обяви,че са отпуснати вече пари.

„В момента тече проектиране, което трябва да завърши до края на юли. Като приключи проектирането на детската площадка ще пристъпим към фактическото изграждане. Сумата, която е определена за площадката е 50 хиляди лева“, каза районният кмет.

По сигнал на жители от блока ще бъдат поставени нови пейки и ще се облагороди част от прилежащото пространство.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top