200 души блокираха кръстовището на Чифте баня

Собственици, управители и служители на няколко ресторанта дойдоха на протеста

Близо 200 души от ресторантьорския и хотелиерския бизнес се събраха днес на четвърти протест против COVID-мерките. Той стартира в 16 ч., като протестиращите очакваха и автобуси с хора от София, Варна и от градове около Пловдив, но такива за момента няма. Ресторантьорите подкрепи Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията.

На кръстовището между булевардите  „Цар Борис III“ и „6 септември“ са собственици, управители и служители на няколко ресторанта.

„Много колеги няма да могат да отворят отново, ако се върнат мерките„, каза собственик на пловдивско заведение.

„Надяваме се да бъдем чути и да бъдем видяни, за да може да се стигне до едно смислено решение. Ако бъдем затворени – настояваме за адекватни мерки, които да ни компенсират. За момента информация за такива мерки няма„, поясни собственикът.

„Настояваме да бъде създаден ваксинационен план, а не да се ограничава работата на заведенията. В момента те работят до 23 часа, а нощните клубове при тези условия не могат дадействат. Освен това при намален 30% капацитет оборотът на заведенията пада сериозно“,  посочи шефът на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

От бранша са на мнение, че затварянето на ресторантите и заведенията няма да доведе до спиране на заразяването.

Заради протеста кръстовището на „Баня Старинна“ беше затворено до 16:35 ч.

Източник и снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top