200 косачи от „Градини и паркове“ работят в районите на Пловдив

Нова техника влиза на служба в Общинското предприятие

Близо 200 косачи от ОП „Градини и паркове“, премахват избуялата трева в целия град. „Макар че заради извънредното положение парковете и градините в момента са забранени за достъп, ние продължаваме редовното им поддържане. Поне веднъж седмично косим тревните площи там, косим и избуялата, особено след последните дъждове, трева във всички обществени и междублокови пространства“, коментира директорът на общинското предприятие инж. Георги Николаев.

Редовното косене започна още в началото на март от 100 служители на предприятието, а с назначаването на сезонни работници от началото на април броят на косачите е почти удвоен. На разположение са около 250 броя високоефективни различни видове косачни машини. Тези дни са доставени над 20 фабрично нови косачки, с които е заменена амортизирана техника.

„Работим в синхрон с колегите от ОП ‘Дезинфекционна станция“, които в момента обработват зелените площи срещу кърлежи и комари. Когато заплахата от коронавируса отмине, пловдивчани трябва да се чувстват комфортно и защитени от други опасности в своите любими места за отдих“, допълни инж. Николаев

Подобни статии

Top