21-годишна наруши карантината в Асеновград, 20 са се върнали за два дни от чужбина

Спипаха крадци на овце от Боянци

21-годишно момиче, завърнало се от Испания на 15 март не е спазило карантината в Асеновград, съобщиха от полицията. Тя е трябвало да стои у дома си, но е нарушила забраната. След взети мерки, с  полицейско разпореждане, младата  жената е предупредена да не напуска дома си.

Сигнали за общо 20 случая на хора, завърнали се от чужбина, подадени в РУ Асеновград през последните два дни. За вчера те са били 8, а в сряда – 12.

Постъпили са два сигнала за спекула, свързана със завишени цени на лекарства и предпазни маски. Сигналите са проверени, но не са били потвърдени.

Трима души от Боянци откраднали пет овце от местния стопански двор в селото. Животните били намерени в багажника на автомобил „Опел вектра“, управляван от 22-годишен водач от Боянци, който бил спрян за проверка в 1.00 ч на 19 март на улица „Цар Иван Асен“ от автопатрул на районното спрял

Справка показала, че 22-годишният шофьор е криминално проявен. В автомобила пътували още двама млади мъже – на 21 и 23 години, като един от тях също бил познайник на полицията за извършени кражби. След задържането в ареста тримата мъже признали пред полицията, че са откраднали животните.

Подобни статии

Top