Времето: Пролет за ден, после дъжд и сняг - DC news

Времето: Пролет за ден, после дъжд и сняг

През следващото денонощие ще се затопли още – максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 11° и 16°, а сутринта минималните ще са от 2° до 7°. За района на Пловдив минимална 2°, максимална 15°.

Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще започне да се заоблачава. През деня западният вятър временно ще отслабне, в източната част от страната ще стане югозападен.

През нощта срещу понеделник вятърът отново ще се ориентира от северозапад и ще започне нахлуване на студен въздух. В северозападната част от страната и по високите полета ще завали сняг, в останалите райони отначало дъжд.

В планините за кратко чувствително ще се затопли. Преди обяд ще е предимно слънчево, по-късно през деня ще започне да се заоблачава. На 1200 м.н.в се очакват около 10°-12°, на 2000 м около 4°-6°. Вятърът през деня временно ще отслабне до умерен – от запад-югозапад. През нощта ще стане от северозапад -силен и бурен, започвайки студено нахлуване, със снеговалеж, а температурите ще се понижат с 10°-15°.

В понеделник с умерен вятър от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат значително и максималните ще са между 1° и 6°. Облачността ще е значителна, преди обяд на много места, главно в Южна и Източна България ще превалява сняг, в крайните източни райони дъжд, който ще преминава в сняг. В следобедните часове валежите от запад на изток ще спрат, а привечер и през нощта облачността бързо ще намалее.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне и ще стане от юг-югозапад. Ще се затопли. В сряда в сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще се образува мъгла.

 

 

Подобни статии

Top