22-годишният рецидивист, ограбил три жени в Пловдив, остава зад решетките - DC news

22-годишният рецидивист, ограбил три жени в Пловдив, остава зад решетките

Серията грабежи са извършени от декември миналата година, до края на януари

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 22-годишен мъж за серия от грабежи над жени, съобщиха от прокуратурата. Както DCNEWS вече съобщи, младият мъж е бил задържан след поредица престъпни посегателства в централната градска част на Пловдив. В дирите на 21-годишния осъждан рецидивист влезли служители от Четвърто РУ, съвместно с колегите им от отдел „Криминална полиция“.

Арестуваха млад рецидивист, ограбил три пловдивчанки в центъра

При разследването са събрани доказателства, че в края на декември м.г., на 27 и 31 януари той отнел насила дамските чанти на три пловдивчанки.

22-годишният Ф.П. е обвинен за това, че на 23.12.2021 г., в гр. Пловдив, в условията на опасен рецидив е извършил грабеж спрямо 68-годишна жена. Той отнел дамската й чанта с намиращите се в нея вещи – портмоне, мобилен телефон, ключове и др., като използвал за това сила.

На 27.01.2022 г. Ф.П. отнел чрез издърпване дамска чанта от 53-годишна жена, след като я съборил на земята. В чантата имало 350 лева и други вещи.

На 31.01.2022 г. Ф.П. нападнал и трета жена, която също съборил на земята, дърпал раницата й и я заплашвал. Пострадалата успяла да избяга и бил подаден сигнал в полицията.

Грабежите са били извършени около 20 часа, докато жените се прибирали от работа към домовете си в широкия център в гр. Пловдив.

Ф.П. е задържан на 7 февруари 2022 г. първоначално за 24 часа по Закона за МВР, а впоследствие и за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес, 10 февруари 2022 г., по искане на Окръжна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ф.П.

Бандитът е осъждан многократно за престъпления против собствеността – кражби. За последно е излязъл от затвора през декември 2021 г.

Подобни статии

Top