23 винарски изби ще участват в "Дефиле на младото вино" - DC news

23 винарски изби ще участват в „Дефиле на младото вино“

23 фирми ще се включат в Дефилена младото вино в Пловдив

23 винарски изби ще участват в „Дефиле на младото вино – 2014“ в Пловдив. На шестото издание на форума за първи път своя продукция ще представят трима винопроизводители. От браншовата асоциация са категорични, че въпреки тежките метеорологични условия, има с какво да се похвалят. Амбицията на организаторите е проявата да се насити и с много културни събития.

„Дефиле на младото вино“ стартира през 2009 – та година с 16 участника в 6 възрожденски къщи в Стария град. За пет години проявата се разрасна до седемдневен фестивал, а събитията са посетени от повече от 35 хиляди души. Taзи година събитието ще се проведе в 11 локации, отново ще се представят със своя продукция водещи месопреработвателни фирми, а за първи ще участват и производители на мед.

„Дефилето на младото вино“ е особено важно за производителите на божествената напитка, които отчитат годината като лоша, но обещават да не вдигат цените.

Дефилето ще има богата културна програма. Провежда се по време на два международни форума – Срещата на туроператорите, в която участват 30 български и 50 чужди фирми, както и Българо – руската среща на Ротари клубовете.

Събитията от съпътстващата културна програма започват още от 24 ноември и в тях са включени спектакли на Пловдивския куклен театър, Операта, танцови състави, лекции на тема Култура, вино и туризъм. Официалното откриване е на 28 ноември на Лапидариума в Стария град. То ще се предхожда от Дионисиево шествие, а от 19.00 ч.на Римския стадион ще бъде шоуто „Вино и огън“.

 

Подобни статии

Top