23-годишен, съден за убийство, отрича да е убиец

23-годишният Александър Чанчев от Крумово, който бе обвинен в убийството на 44-годишния Рангел Терзийски от Малък Чардак на Гергьовден, миналата година, е категоричен, че е невинен и не е извършил убийството.

Пред Окръжния съд днес той обяви, че подписът му под полицейския протокол за разпит, извършен след задържането му, е подправен. „Не съм правил самопризнания в полицията. В обясненията ми не съм казвал, че съм убил Рангел“, категоричен бе младежът. По време на заседанието адвокатът му настоя Александър да потвърди, дали подписът под протокола е негов, но обвиняемият каза, че не се подписва така и винаги изписва буква А в началото на парафа си.

Днес на практика бе стартът на процеса. Съдът даде ход на делото и конституира като частен обвинител дъщерята на убития Рангел Терзийски от село Малък Чардак.  18-годишната Силвия, която в момента е в 11 клас, бе в инвалиден стол. Баща й я гледал сам от 10-месечна, стана ясно по време на заседанието. През август, миналата година момичето претърпяло катастрофа и оттогава не ходи на училище, а ще се явява на изпити в края на годината, обясни леля й.

Близките на жертвата поискаха 120 хиляди лева кръвнина от обвиняемия Чанчев заради убийството на Терзийски.

Припомняме, че миналия Гергьовден Александър бил с чичо си Николай Латинов в Малък Чардак, за да гледат пехливански борби. Трагедията се е разиграла след приключване на празника. Рангел Терзийски се е прибирал към дома си, когато бил нападнат от двамата.  Тялото на Терзийски било намерено от негови съселяни, които подали сигнал на телефон 112.

Пред съда Александър бе категоричен, че не е докосвал ножа, с който е убит Рангел. Младежът посочи, че убиецът е чичото Николай Латинов, който единствен е пипал хладното оръжие.

Според момчето в деня на убийството – навръх Гергьовден, то отишло в Малък Чардак, където майка му имала къща, на която правели ремонт. Александър помогнал в работата, а после седнал с чичо си да пие бира на събора в селото. Край масата им минал Рангел и ги напсувал, а това събудило агресията им.  Николай настигнал жертвата, двамата започнали да се бият. Момчето се опитало да ги разтърве, но не успяло, а след това чуло, че Рангел вика: „Вие ме дупнахте!“

След като се прибрали в къщи, Александър разказал за случилото се на баба си, а тя взела ножа, измила го и го прибрала. Младежът е подал и сигнала на тел. 112. Впоследствие двамата били задържани.

Чанчев твърдеше на делото също, че е бил бит от полицаите по време на разпита.  Чичо му Николай Латинов пък закъсня за делото и обясни, че бабата на момчето не може да дойде, тъй като е получила инсулт.

Процесът бе отложен за 10 март заради неявяването на възрастната жена, която също трябва да бъде разпитана.

Подобни статии

Top