23-ма инвалиди от Асеновград с карти за преференциално паркиране

asgr sinia zona

189 заявления за паркиране от асеновградчани с увреждания  са подадени в Община Асеновград от началото на годината досега. Днес комисия разгледа постъпилите заявления и одобри молбите на 23-ма души.

От общината разпространиха условията за издаване на карти за паркиране на хора с трайни увреждания:

– Лица, които вследствие на увреждането не могат да се придвижват без използването на инвалидна количка, ортопедини апарати, външни протези, патерици или чужда помощ.

- Към горната група се приравняват и лицата с определен процент на трайно намалена работоспособност /или степен на увреждане/ от над 70% поради сърдечни и белодробни заболявания.

– Лица с пълна двустранна слепота, а също и лица с определен процент на трайно намалена работоспособност от над 70% поради зрителни заболявания или увреждания.

– Родители или осиновители на деца до 18-годишна възтраст с трайни увреждания.

Валидността на картата е една година. Тя е валидна само при тяхно присъствие като водач или пътник заедно с решението на ТЕЛК/НЕЛК.

Притежателят на картата е длъжен при и по време на паркирането, да я поставя на видно място в долния десен ъгъл на предното стъкло на автомобила, откъм вътрешната му страна по такъв начин, че при осъществяване на контрол да се възприемат данните от нея. Картите за преференциално паркиране задължително са ламинират с актуална снимка /от последните 5 години/, припомнят от общината.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top