23-ма ученици от ПГЕЕ-Пловдив с практика на реални работни места във водеща компания (СНИМКИ/ВИДЕО)

205 единайсетокласници от дуални паралелки с практика в 35 фирми в региона

23 ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив започнаха днес производствената си практика в голяма фирма за производство на контролери и електроника край Пловдив. Със специална церемония, на която присъстваха кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, директорката на гимназията Стоянка Анастасова, преподаватели и самите ученици, бе даден старт на производствената практика на общо 205 ученици от гимназията, които се обучават в дуални паралелки.

Възпитаниците на училището са разпределени в 35 фирми в региона, обясни пред DCNEWS директорката на училището. Практиката стартира от „Сенсата Технолоджис“, която е нов партньор на училището. В нея са подбрани чрез мотивационните им писма 23-ма ученици от 11 клас, от специалността микропроцесорна техника, професия „техник на електронна техника“. В рамките на десет работни дни те ще работят на реални работни места и така ще получат необходимия опит, ще свикнат с технологичната дисциплина и това ще е много важно за тях като бъдещи техници-инженери, поясни Анастасова.

Учениците днес бяха посрещнати от изпълнителния директор на фирмата Явор Николов. Той им обясни, че фирмата е глобален лидер в производството на сензори и контролери за различни индустрии – автомобилна, тежка индустрия, медицинска техника и авиационна индустрия. В Пловдив се произвеждат сензори за налягане, които влизат в спирачната система на автомобилите. Другото производство са контролери, които контролират джойстици в трактори, кранове, строителни машини, медицинска техника и др. В пловдивската фирма се произвеждат и пултовете за компютърните томографи на „Дженерал Електрик“, с които в момента се извършва диагностика на COVID-19. Във фирмата работят около 700 служители.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Пешо написа:

    Поредната статия през розови очила за позьорската гимназия

Top