24 години затвор за Диян, който преби майка си до смърт - DC news

24 години затвор за Диян, който преби майка си до смърт

24 години затвор за син, убил майка си

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която подсъдимият Диян Петров беше осъден на 24 години затвор при първоначален строг режим

Той беше признат за виновен в това, че на 08.10.2013 г. в гр. Сопот умишлено е умъртвил майка си Иванка Нешева, 71 г., като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

През последните няколко години Диян Петров живеел с майка си Иванка Нешева в общинско жилище в гр. Сопот. Майка му била с множество заболявания и се движела с проходилка. Петров често се напивал, вследствие на което ставал агресивен спрямо майка си. При тези случаи съседите в блока чували отправените от подсъдимия крясъци и ругатни спрямо Нешева, но избягвали да се намесват, тъй като проявявал агресия и спрямо тях.

На 08.10.2013 г. Петров пил алкохол и около 18 часа се прибрал в апартамента. Още с влизането започнал да блъска вратите след себе си, разкрещял се на майка си, като я упрекнал, че е разляла вода и започнал да й нанася удари в областта на главата и гръдния кош, като я пребил до смърт.След като се уверил, че майка му е мъртва, Петров се опитал да прикрие извършеното, като я съблякъл и положил тялото й върху леглото. Завил трупа й с одеяло и избърсал кръвта от лицето й.

Около 21 часа излязъл от жилището с намерението да разпространи версията, че майка му е починала, а той я намерил паднала на пода и я вдигнал на леглото. Опитал се да намери природената си сестра и помолил техен познат да й съобщи, че намерил майка им починала.Сестра му повикала съседи, сигнализирали полицията и отишли в апартамента, където констатирали множество следи от насилие. Диян Петров бил задържан и откаран в РПУ – Карлово.

Делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението.

Решението на ВКС е окончателно.

 

 

Подобни статии

Top