24 пълни шестици на изпитите в Пловдивския университет

24 пълни шестици в пловдивския университет

24 са пълните шестици от 18-те изпита в редовната изпитна кампания на Пловдивския университет. Най-много са пълните отлични оценки по математика – 9 и физика – 8. По български език няма нито една пълна шестица. 141 са отличните оценки от редовните изпити,съобщи зам.-ректорът на висшето училище доц. Мария Стоянова.

С най-висок бал, близък до максималния – 36, ще се записват студентите в специалностите на Биологическия факултет, следвани от Финанси и Политология. Записването на приетите ще продължи от 21 до 23 юли включително, а второто класиране ще бъде обявено на 25 юли.

Висок е балът и за останалите биологически специалности. За най-желания от кандидат-студентите профил „Софтуерни технологии и дизайн“ най-ниският успех, с който могат да се запишат на първо класиране е 33.42. Университетът обяви и допълнителен прием за някои специалности.

19% са двойките тази година. Сред получилите слаба оценка е и 67-годишният кандидат-студент, който кандидатства право. Той има двойки и по двата изпита, които е положил – история и български език. Двойки има по всички 18 изпита, дори и за физическо възпитание, посочи доц. Стоянова. Днес на „Стената на плача“ до ректората бяха изнесени списъците с приетите на първо класиране. Кандидат-висшистите могат да проверят дали са приети и в сайта на университета.

 

 

Подобни статии

Top