24-годишният Илия, убил родителите си с тесла и маскирал убийството като пожар, остава зад решетките

Уважено е искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Априлов

Благоевградският окръжен съд остави в ареста 24-годишния Илия Априлов, който уби родителите си Васил и Бистра и след това ги подпали тях и жилището им, открадна микробус и избяга.

Срещу 24-годишния мъж са повдигнати две обвинения за извършеното от него убийство на родителите си, а също и за кражба на микробус.

Припомняме, че на 4 октомври в 0,53 часа в РСПБЗН в Благоевград постъпил сигнал за възникнал пожар в жилище в ж.к. „Ален мак“ в града. При пристигане на място пожарникарите намерили вратата на апартамента отворена.

При потушаването на огъня са били открити телата на две лица. Самоличността им е установена – Васил Априлов  (на 60 години) и съпругата му Бистра Априлова (на 53 години). Констатирани са били рани по главите на жертвите. В апартамента е бил открит и теслата, с която вероятно те са причинени.

Огнеборците са установили, че пожарът започнал от няколко огнища.

Няколко часа по-късно, около 04,00 часа, е постъпила информация за самостоятелно катастрофирал микробус в района на Кресненското дефиле. Превозното средство е било управлявано от сина на пострадалите – 24-годишният Илия Априлов. Водачът не е пострадал в резултат на катастрофата. По първоначални данни, автомобилът е бил откраднат от него в ж.к. „Струмско“.

Извършват се активни действия по разследването на тежкото престъпление.

Днес, Илия бе доведен с белезници в съда в Благоевград. На влизане в съдебната зала той се оплака на журналистите, че не му дават адвокат. Оказа се, че е представляван от служебната адвокатка Мария Георгиева. Тя поиска от съда Априлов да бъде прегледан от психиатър, който да установи дали е разбира действията си, т.е дали е вменяем, но съдията не се съгласи, като обясни, че такава експертиза предстои да бъде направена в хода на разследването.

Пред съда той обясни, че всичко му било като сън и че от 10 дни не знае къде се намира. Априлов допълни, че всичко започнало след приема на антибиотици, предписани му на 23 септември, докато бил в болницата с баща си, който получил инсулт. Накрая младият мъж помоли съдията да му даде втори шанс.

Определението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в София.

Снимка: „24 часа“

Подобни статии

Top