24 с COVID – 19 за 3 дни в Пловдивско, Перущица продължава да дава положителни

Още две общини регистрират заразени с коронавируса

Общо 24 са случаите на коронавирус в Пловдив и областта за последните 3 дни – събота, неделя и понеделник. 9 от тях са контактни на присъствали на пасторската сбирка в Перущица. Към момента Перущица остава огнище, което продължава да дава положителни резултати. Така например стана ясно, че готвачката с COVID – 19 от детска градина „Щастливо детство“ е присъствала на тази сбирка. От новите случаи – 40-годишен мъж от село Селци, също евангелистки пастор и рехабилитатор от Общностния център, който се намира в един двор с Детска градина „Щастливо детство“ и е контактен на  готвачката от детското заведение.

Това обяви областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева след среща на Медицинския щаб днес.

Две са новите общини – община Садово с два случая и Куклен с един. Има и нов случай на коронавирус в Асеновград.

Общо 32-ма от установените с коронавирус от Пловдив и областта са в болница, определени са графиците и дежурствата на екипите, които ще работят с коронавирус заразени до края на годината. От 1 юли влиза в сила графика за дежурствата на екипите от анестезиолог и две сестри, който всяка една болница в Пловдив ще осигури за Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“. За първите три месеца с по два екипа в графика влиза УМБАЛ „Каспела“, а с по един – УМБАЛ „Еврохоспитал“, МБАЛ „Свети Мина“, МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и  УМБАЛ „Пловдив“. Следващото тримесечие дежурството ще се поеме от УМБАЛ „Пълмед“ и МБАЛ „Св. Каридад“ с по два екипа за 45 дни и с по един екип от УМБАЛ „Еврохоспитал“ и УМБАЛ „Пловдив“.

Като резервна болница само за лечение на COVID-19 и ако се наложи при усложняване на обстановката, успоредно с УМБАЛ „Свети Георги“ ще работи и МБАЛ „Свети Иван Рилски“.

Всичко най-важно – вижте във видеото, разпространено от Областна управа:

Областният управител с актуална информация относно ситуацията в Област Пловдив с COVID-19

Публикувахте от Дани Каназирева в Понеделник, 29 юни 2020 г.

 

Подобни статии

Top