240 хиляди за картите на пенсионерите в Асеновград догодина

avtob4

240 хиляди лева залага в бюджета за догодина общинската администрация в Асеновград за картите на пенсионерите с минимални доходи. Това съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности Мария Вълканова, след като предложението на администрацията възрастните с ниски пенсии да пътуват почти безплатно, бе прието от Общинския съвет.

95% от стойността на едномесечната карта за пенсионери с минимални доходи ще поема и през 2016-та година община Асеновград. Субсидирани карти за градския транспорт ще могат да ползват всички пенсионери над 60 години и 10 месеца за жените и над 63 години и 10 месеца при мъжете, които получават минимална пенсия за възраст и осигурителен стаж.

60% ще е намалението на картата за тези, които  получават пенсия до размера на минималната работна заплата.

Всички те ще могат да се възползват от облекченията, ако подадат декларация за дохода си и представят пенсионното решение.

Ежегодно общината приема облекченията за възрастните хора, като по този начин ги подпомага, припомниха от администрацията. Тази година също са били заложени 240 хиляди лева, но досега са били изразходвани малко под 211 хиляди. Причината е, че не всички правоимащи си купуват преференциални карти, обясни Вълканова.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top