2,5 години условно за шофьор, прегазил асеновградчанин на зебра

Пловдивският апелативен съд увеличи с шест месеца условната присъда на жител на село Болярци, блъснал с БМВ-то си възрастен асеновградчанин на пешеходна пътека в Асеновград. 54-годишният шофьор е обжалвал присъдата си от две години затвор условно, наложена от Пловдивския окръжен съд. Със свое решение от 17 юни обаче апелативните магистрати са завишили наказанието за шофьора с половин година, но са намалили от пет на четири години отлагането на изпълнението му.

Магистратите са потвърдили също наказанието в частта му, в която водачът се лишава от право да управлява автомобил за две години от влизане в сила на присъдата, както и сумата от малко над 2000 лева за разноски по делото и държавни такси, които шофьорът трябва да плати.

Припомняме, че пътният инцидент е станал на 14 юни 2014 година около 21.00 ч. на ул. „Цар Иван Асен II“ в Асеновград. Лек автомобил БМВ, управляван от 52-годишен мъж от село Болярци, блъска 78-годишен асеновградчанин на пешеходна пътека. В резултат на удара възрастният мъж е откаран в УМБАЛ „Св. Георги“, където по-късно умира от нараняванията си. Година след инцидента почива и съпругата му, която е била пряк свидетел на катастрофата.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

 

Подобни статии

Top