25-годишен протестър с обвинение, ритал вратата на бившия Партиен дом

Повдигнато му е обвинение в хулиганство по време на масов граждански протест

Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа обвиняем за хулиганство по време на масов граждански протест.

На 15.07.2020 г. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Л. В., на 25 години, за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Протестиращи щурмуваха бившия Партиен дом (СНИМКИ/ВИДЕО)

Л. В. е обвинен в това, че на 14.07.2020 г. в гр. София, пл. „Княз Александър I“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място хвърлил бутилка, която счупила едно от стъклата на входната врата на западния вход на сградата на Народно събрание 2, след което нанесъл няколко ритника по същата врата, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – по време на масов граждански протест, в обстановка отличаваща се с изключителна обществена чувствителност и изразено недоволство, като с действията си изразил абсолютно незачитане на правните норми и на мирно изразяване на гражданска позиция и форма на протест. За извършеното от обвиняемия престъпно деяние, законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият има криминална проява за извършена лека телесна повреда по хулигански подбуди.

МВР: Протестиращи хвърляха бомби, замеряха ни с кутии с червена боя и стъклени бутилки (ВИДЕО)

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 15.07.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Л. В. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Снимки: МВР

Подобни статии

Top