25 участници мерят сили на „Винария“ в Белозем

За десета година Трифон Зарезан събира белоземци в центъра на селото

В деня на виното и любовта (14 февруари) жители и гости на село Белозем ще направят превърналото се в традиция шествие от кметството до лозовия масив на Спас Спасов, който се слави с най-добрите лозя в околията. Празничното шествие тръгва в 11:00 часа от кметството на селото на 14 февруари.

В Раковски търсят новия Цар на виното

В лозовия масив белоземци ще извършат ритуала „зарязване“, също така ще бъде отслужен водосвет от местния свещеник – отец Петър.

След зарязването на лозята празникът отново ще се пренесе в центъра на Белозем, където ще бъдат отличени победителите в конкурса за домашно вино „Винария – Белозем 2018“.

В тазгодишното издание на „Винария“ има над 25 участници, които ще мерят сили в две категории: червено домашно вино и бяло домашно вино.

За призьорите наградите са 50 и 30 литрови бурета.

С хубавото вино върви и хубава музика, за това за доброто настроение на празнуващите ще се погрижат самодейците от местната мъжка певческа група „Иван Михов“.

На празника ще присъстват кметът на община Раковски Павел Гуджеров, кметът на Белозем Иван Тачев, председателя на Обс-Раковски Георги Лесов и общински съветници.

Тополовски винар грабна бурето за най-добро вино в Асеновград

Подобни статии

Top