250 хиляди празнуваха титлата на Лестър, Раниери избран за треньор на годината (СНИМКИ И ВИДЕО)

Около 250 хиляди души отпразнуваха титлата на Лестър Сити в английското футболно първенство, като отборът премина по улиците на града в открит автобус с трофея.
Феновете започнаха да се събират още пообяд, за да поздравят своите герои и италианския мениджър Клаудио Раниери, които сътвориха една от най-големите сензации в историята на спорта, след като триумфираха във Висшата лига, въпреки че шансовете им бяха оценени на 5000-1 преди началото на сезона.

Кулминацията на тържеството беше на специално изградената сцена във Виктория Парк в центъра на града, където всеки един от футболистите беше представен и вдигна шампионската купа над главата си под бурните аплодисменти на запалянковците.

„Много се забавлявах днес пред всичките ни фенове. Искам да благодаря на всеки един от тях, защото през сезона те бяха неотлъчно до нас и ни вярваха“, заяви Раниери.

Лестър завърши с 10 точки аванс на върха на класирането пред Арсенал и с 11 пред Тотнъм.

„Много съм щастлив, че съм тук с тези наши привърженици. Невероятно е, изключително. Това, което направихме през сезона…трябва да се гордеем. Това е просто велико“, коментира една от големите звезди на тима Риад Марез, който заедно с голмайстора Джейми Варди и мениджъра Раниери, получи най-много аплодисменти.

След края на тържеството с футболистите рок-групата „Касабиан“, която е основана в Лестър през 1997 година, изнесе концерт на сцената.

В същото време Клаудио Раниери бе избран за треньор на годината в Англия от Асоциацията на треньорите в Англия. Италианският специалист изведе Лестър за първи път в историята на клуба до шампионската титла на Англия. Раниери е вторият чуждестранен специалист в историята, след мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, който получава това признание.

Снимки: metro.co.uk

Подобни статии

Top