250 ултраси нахлуха в базата на Олимпик (Марсилия) (ВИДЕО)

Протестът срещу президента на клуба Жак Анри Еро прерастна в безчинства, уцелиха футболист със сигнална ракета, поне 25 са арестувани, а мачът с Рен е отложен

Срещата от френския шампионат между Олимпик (Марсилия) и Рен беше отложена за неопределено време след ексцесии на базата на домакините. Мачът трябва да стартира снощи в 22:00 часа, но ще се състои друг ден.

Поне 250 ултраси на Олимпик се събраха на протест срещу президента Жак Анри Еро, а след това щурмуваха клубната база в източната част на града. Между 50 и 100 от тях успяха да влязат вътре и започнаха да безчинстват. Те нахлуха в офисите и плячкосваха наред, като дори посегнаха на личните вещи на треньора Андре Вилаш-Боаш.

Хулиганите хвърляха множество димки и бомбички, а после се оказа, че една сигнална ракета е ударила футболиста Алваро Гонсалес в гърба, но състоянието му не е притеснително. Ракетата всъщност е била насочена към Жак Анри Еро и Дмитри Пайе, но е уцелила Гонсалес. Камъни са мятани по клубния автобус, както и по обикновени служители от персонала.

Повиканите полицаи овладяха положението и арестуваха поне 25 от феновете.

Олипмик (Марсилия) има само една точка в последните четири кръга от Лига 1, като записа и три поредни загуби. Вчера треньорът Вилаш-Боаш призна, че най-вероятно в края на сезона ще напусне.

Подобни статии

Top