256 милиона ще похарчи Пловдив през 2016-та

sesia 2801 (2)

256  167 127 лева е точната сума, която градът под тепетата ще похарчи през 2016-та година.

Общинските съветници приеха бюджета на Пловдив след близо 3-часови дебати. 36 души подкрепиха финансовата рамка, 9 гласуваха „против“, а четирима се въздържаха.

Групата на Патриотичен фронт се раздвои и съветниците от ВМРО се въздържаха, а НФСБ гласуваха против. От БСП също не подкрепиха бюджета.

Кметът Иван Тотев каза, че е много доволен от дебата, тъй като е бил конструктивен и лишен от излишни политически нападки.

„Фактът, че само 9 общински съветници не подкрепиха бюджета ми вдъхва увереност за управлението на община Пловдив“, допълни градоначалникът.

След като бюджетът бе приет с аплодисменти, старейшините се оттеглиха на заслужен обяд. Единствено градоначалникът призна, че по време на обсъждането тайно си е хапвал по парченце шоколад.

Няколко предложения постъпиха от различните групи, от които без гласуване бяха приети  1 млн. 200 хиляди лева от парите, заделени за плащане на местни данъци и такси на район „Южен“, за пребазиране на ОДЗ „Ралица“ в Коматево.

От 30 000 на 50 000 лева бе увеличена сумата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. 

Прие се и предложението на Слави Георгиев от Патриотичния фронт да се отпуснат 50 000 лева за проектирането на подлез в Прослав.

Сред отхвърлените предложения е това на Петя Манева от БСП да се разработи програма за увеличаване на местните данъци и такси, както и да се ремонтират училищни площадки, Общинския детски комплекс, сградата на Математическата гимназия и други. 

Отхвърлени бяха и предложенията на Камен Шишманов от Патриотичния фронт за инвестиционен проект в стрелкови комплекс , изграждане на паметник на Незнайния воин и ремонт на покрива на читалище „Христо Ботев“. 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top