26 потрошени на леда в Пловдив

26 пловдивчани от различни възрасти са се потрошили в поледиците в Пловдив и всички ще бъдат оперирани. Това съобщи за Агенция Монитор д-р Румен Бацелов – началникът на Спешна ортопедия и травматология към спешния център на УМБАЛ „Св. Георги”. Той уточни, че това са приетите пациенти в спешната ортопедия само до обяд във вторник.

До този час осем от потрошените са били оперирани, предстоят още 18 хирургически интервенции на тежко пострадалите. Всички са били закарани в спешната ортопедия на университетска болница с линейки след обаждания до 112. Приети са със сериозни травми, повечето от които на бедра и подбедрици след падане върху леда. За разлика от предишните дни, когато шест възрастни жени бяха приети със счупени китки, във вторник вече положението е по-сериозно, обясни д-р Бацелов.

Лекарите от спешната ортопедия посъветваха възрастните хора да избягват да излизат, освен ако много не им се налага и да се пазят, да внимават къде стъпват, за да не се подхлъзнат и да не се налага посещение в спешната ортопедия. Възстановяването при пенсионерите след тежки счупвания е много по-бавно и мъчително за тях, припомниха медиците.

Подобни статии

Top