26 нови случаи на коронавирус за денонощието у нас, в Пловдив няма нови заразени

1 981 са потвърдените случаи у нас, един е починал

Отново има заразен лекар в Пазарджик

През последното денонощие за COVID-19 са изследвани общо 403 проби. От тях 26 са с положителен резултат, като 10 бяха съобщени вчера /10 май, към 17 ч./, а 16 са потвърдени към тази сутрин. От тях в болници са 9. Това съобщи тази сутрин секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в България са 1981, а излекуваните са 461. Новите за денонощието са 17, като 10 от тях са в София, двама във Враца и в Сливен – 5.

Случаите на новия коронавирус, регистрирани за изминалите 24 часа, са най-много в София – 16, следвани от Плевен и Разград по трима, двама в Благоевград и по един във Видин и Пазарджик.

5 нови случаи на деца между 6 и 17 години има в страната. В София са заболели три деца, в Благоевград и Разград по едно дете.

5 са и новите случаи на заразени от медицинския персонал. Това са двама лекари, една медицинска сестра, един санитар и едно техническо лице. В МБАЛ Пазарджик е единият заболял, останалите случаи са в София, в „Пирогов“.

385 от пациентите, при които е потвърден COVID-19, са настанени в лечебни заведения, като 58 от тях се намират в интензивни структури.

Медицинските служители у нас, при които е доказана коронавирусна инфекция, са 214. Установени са 5 нови случая, 4 от които в София и 1 в Пазарджик.

1 2

Подобни статии

Top