265 фалшиви тонер касети спипаха в пловдивската митница

1463039729

265 фалшиви тонер касети бяха задържани в Митница Пловдив. В митническото учреждение са били представени документи за транзит на стоки до получател в гр. Габрово. В придружаващите документи стоките са описани като тонер касети.

Проверката, извършена от митническите служители, е установила, че в 11 кашона без надпис са поставени общо 265 кутии с тонер касети, обозначени със знаците на търговската марка „НР“. Въпреки че върху кутиите са поставени всички необходими атрибути като баркодове, номера на модели, стикери и други, митническите служители вземат решение стоките да бъдат задържани. Съмненията им са породени от ниската цена, декларирана в придружаващите документи, накриво поставени стикери и други белези на фалшивите стоки, съобщиха от митницата.

За задържането е уведомен притежателят на търговската марка, на когото са изпратени снимки и мостри. Той категорично е потвърдил, че стоките не са оригинални, тъй като липсват характеристиките за сигурност, отличаващи  оригиналните от фалшивите продукти.

Предстои унищожаването на стоките под контрола на митническите органи.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top