265 фалшиви тонер касети спипаха в пловдивската митница

265 фалшиви тонер касети бяха задържани в Митница Пловдив. В митническото учреждение са били представени документи за транзит на стоки до получател в гр. Габрово. В придружаващите документи стоките са описани като тонер касети.

Проверката, извършена от митническите служители, е установила, че в 11 кашона без надпис са поставени общо 265 кутии с тонер касети, обозначени със знаците на търговската марка „НР“. Въпреки че върху кутиите са поставени всички необходими атрибути като баркодове, номера на модели, стикери и други, митническите служители вземат решение стоките да бъдат задържани. Съмненията им са породени от ниската цена, декларирана в придружаващите документи, накриво поставени стикери и други белези на фалшивите стоки, съобщиха от митницата.

За задържането е уведомен притежателят на търговската марка, на когото са изпратени снимки и мостри. Той категорично е потвърдил, че стоките не са оригинални, тъй като липсват характеристиките за сигурност, отличаващи  оригиналните от фалшивите продукти.

Предстои унищожаването на стоките под контрола на митническите органи.

Подобни статии

Top