27-годишен преби 77-годишен дядо заради ретро кола, изправя се пред съда

белезници

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд младия мъж за опит за грабеж на възрастния мъж в дома му

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 27-годишен мъж от Пловдив с инициали С.С. Той е предаден на съд за това, че на 12.01.2022 г. в гр. Пловдив при условията на опасен рецидив, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – метални джанти за автомобил и шевни машини, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Пострадалият 77-годишен мъж живеел сам в къща в краен квартал в гр. Пловдив. Той си бил закупил ретро автомобил „Волга“. Паркирал колата в двора.

На 12 януари 2022 г. обирджията влязъл в имота. Той познавал собственика. Казал му, че иска да купи ретро колата за 30 лв. Собственикът отвърнал, че може да продаде автомобила за повече пари и го предупредил да си върви. С.С. се ядосал, започнал да удря и блъска пострадалия, повтаряйки, че ще се върне и ще вземе колата. Заплашвал го, че ако откаже ще му се случи нещо лошо.

Пострадалият се скрил на втория етаж на къщата, а по-късно и при съседите. Бил много уплашен. Не след дълго апашът отново се върнал и разбил катинара на входната врата. От двора взел шевни машини, джанти за автомобил, качил ги на колелото и си тръгнал. По-късно е бил установен и задържан от полицията. С.С. е осъждан.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Подобни статии

Top