27 педагози с чисто нови Монтесори дипломи

До момента близо 100 педагози са преминали през специализираните курсове

16 педагози ще получат своите свидетелства за успешно завършен курс за Монтесори педагогика за деца от 3 до 6 години. Церемонията ще бъде днес от 11.00 часа в малката конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“. На тържеството други 11 учители ще получат свидетелствата си от първия завършил курс по „Монтесори класна стая – основни дейности, подходи и практика в ученическа възраст 1-4 клас“.

Програмата на Община Пловдив за въвеждането на обучението по метода на Мария Монтесори е най-голямата за публична реформа в образованието в България.  Към момента приблизително 870 деца, разпределени в 32 групи се обучават по метода „Монтесори“ в седем детски градини – „Мир“, „Мирослава“, „Майчина грижа“, „Буратино“, „Велимира“, „Марица“ и „Малина“, както и 17 деца в първата „Монтесори“ паралелка за 1 клас в СУ „Свети свети Кирил и Методий“ .

Близо 100 педагози са преминали специализираните курсове, които се провеждат в изпълнение на меморандум за сътрудничество между Община Пловдив и Нов български университет.

Свидетелствата ще бъдат връчени от зам.-кмета по образование и европроекти Стефан Стоянов.

Подобни статии

Top