28 задържани след Вечното дерби между Левски и ЦСКА

Фен ухапал полицай, 8 са хванати с наркотици, жена и дете са откарани в болница с линейка

28 души са задържани след Вечното дерби между Левски и ЦСКА, съобщиха от МВР. От тях 8 са за притежание на наркотици, двама са за забранени предмети, двама агресивни, един за неподчинение на полицейско разпореждане и 15 за носене на пиротехника.

162-то издание на сблъсъка между „сини“ и „червени“ на Националния стадион не мина без ексцесии по трибуните въпреки призивите от страна на двете ръководства за спокойствие в секторите.

Полицаите иззеха множество димки и ракети още преди дербито, но по трибуните се стигна до размирици.

Между секпорите „А“ и „Г“ се стигна до обстрели с ракети, като напрежението се покачи, когато полицията влезе за кратко в сектор „А“, където се стигна до бой между стюарди и фенове на „сините“. Стана ясно, че жена и дете са били откарани в болница с линейка, като са пострадали и четирима служители на реда – двама от тях са с изгаряния по лицето и крайниците, а един е ухапан от запалянко.

„Голяма част от пиротехниката, внесена на стадиона, бе иновативна, управлява се с дистанционно. Прави впечатление, че на последните 2-3 дербита се използват „писалки“. Те са с голям обсег и успяват да достигнат на голямо разстояние“, заяви пред bTV началникът на сектор „Масови мероприятия“ към СДВР Иван Георгиев.

Източник: bTV